Kennisbank

Voorzieningen voor leerlingen

Voor de leerlingen is er op d’Ampte natuurlijk een aantal goede voorzieningen voor een prettig en veilig verblijf op onze school:

 • Leerlingpas
  Elke leerling krijgt een leerlingpas. Deze pas moet je altijd bij je dragen. Je moet deze pas kunnen tonen bij het binnenkomen van de school en altijd kunnen laten zien als iemand van de school hierom vraagt.            
 • Beveiligde fietsenstalling (2 stuks voor onder-en bovenbouw)
  De fietsenstalling is deels voorzien van camera’s voor een extra stukje veiligheid. Brommers en scooters staan op een aparte plek.
 • Lockers
  Elke leerling van onze school huurt een elektronische locker. Je gebruikt je leerlingpas om de locker te openen. Let op: de locker is alleen bedoeld voor het opbergen van spullen die je niet in de boekentas kan meenemen.
 • Gezonde School
  In de aula van het Hoofdgebouw is een verkooppunt van allerlei broodjes en andere etenswaar. De producten zijn voorzien van een smiley. Onder het motto ‘Weet wat je eet’ kun je hiermee zien of het een gezonde of minder gezonde snack is. 
 • Liftpas
  Uitsluitend bedoeld voor leerlingen die geen trappen kunnen lopen (bijvoorbeeld door een gebroken been of ander kwetsuur).
 • Plein
  Op de schoolpleinen bevinden zich veel speelattributen: pannakooi, klimwand, tafeltennistafel, basketbalveld enzovoort.
 • Buspas
  Uitsluitend bedoeld voor leerlingen die genoodzaakt zijn met de bus te reizen en hierdoor iets later op school komen. Met deze pas mag je het 1e uur iets later in de les verschijnen.

Digitale leermiddelen en boeken

Alle leerlingen op d’Ampte werken vanaf het eerste jaar met de iPad. In plaats van een volle, zware tas met boeken, neem je jouw iPad mee. De meeste leer- en werkboeken staan op de iPad. Zijn er dan helemaal geen boeken en schriften meer? Jawel, want we maken de beste keuze en dat kan ook een gewoon boek zijn. Voor een aantal vakken neem je altijd schriften mee. Schrijven en netjes werken vinden wij namelijk erg belangrijk. 

Het voordeel van de iPad is dat je toegang hebt tot veel informatie, zoals filmpjes, extra uitleg en artikelen over de leerstof waar je mee bezig bent. De iPad helpt je om de leerstof beter te begrijpen, waardoor leren veel leuker wordt. De iPad is je hulpmiddel bij het leren, daarom zijn social media en game websites op onze netwerken geblokkeerd. Zo zorgen we ervoor dat jij je goed kunt concentreren in de les. Daarom laat ook iedereen zijn/haar mobiel tijdens de les in de locker. In de lessen ‘digitale wijsheid’ leer je hoe je op een handige en veilige manier digitaal kunt werken. 

Schoollidmaatschap bibliotheek

Alle leerlingen worden via de school lid gemaakt van Bibliotheek Hoorn. We gaan regelmatig met de leerlingen naar de bibliotheek voor het lenen van boeken en voor diverse workshops. Het lidmaatschap is gratis en onze leerlingen mogen met hun schoolpas extra lang de boeken lenen. Ze zijn wel zelf verantwoordelijk voor eventuele boetes. Hebben je ouders/verzorgers bezwaar tegen dit lidmaatschap, dan kunnen zij dat doorgeven aan onze administratie: dampte@tabor.nl

Slim!-licenties: software met korting

Je kunt als leerling van het Tabor College software met korting bestellen.
Informatie over Slim! en het bestellen van software

Niet gevonden wat je zoekt?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Meer lezen...

Infomagazine

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Brugklasboekje

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Schoolgids

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Niet gevonden wat je zocht?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?