Ik zat ook op d’Ampte (Mandy)

Mandy Schokker - Kraamverzorgster

Tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier in de kraamzorg

– MANDY SCHOKKER - KRAAMVERZORGSTER

Vanaf het moment dat ik van de basisschool ging en op d’Ampte begon wist ik eigenlijk al dat ik iets met baby’s wilde gaan doen. De kraamzorg zat toen al in mijn hoofd. Op d’Ampte ben ik dan ook het vakcollege zorg gaan doen. Toen ik er in het tweede jaar een zusje bij kreeg die ik geboren heb zien worden en waar ik de hele kraamweek bij ben geweest wist ik het zeker ‘ik wil de kraamzorg in!’. 

Na d’Ampte wilde ik de MBO-opleiding tot kraamverzorgende gaan volgen, alleen startte deze precies in dat jaar niet meer op, waardoor ik de verzorgende IG moest gaan doen. De eerste twee jaar van deze opleiding stonden volledig in het teken van de ouderen-/gehandicaptenzorg. Na twee jaar stage te hebben gelopen in de ouderenzorg wilde ik stage gaan lopen in de kraamzorg en ben ik zelf gaan solliciteren naar een stageplek, die ik uiteindelijk met toestemming van school ook kreeg. 

Het laatste jaar van de opleiding kon ik eindelijk doen wat ik al die tijd al wilde! Hier was ik enorm blij mee en tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier in de kraamzorg. Het was even door een zure appel heen bijten maar uiteindelijk heb ik mijn doel behaald!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?