Ik zat ook op d’Ampte (Mitch)

Mitch Blaauw - Acteur/zanger

Volg altijd je dromen, hoe groot of klein ze ook zijn!

– MITCH BLAAUW | ACTEUR/ZANGER

Mijn tijd op Tabor College d’Ampte zou ik beschrijven als een rollercoaster. Een pittige achtbaan met de nodige ups en downs, waar ik als puber door heen moest gaan. Niet altijd even makkelijk! Ik was niet bepaald een type voor in de schoolbanken: geen hoog cijfer kanon, een concentratieboog van een mug, en dyslexie en dyscalculie mocht ik ook nog eens aan de lijst toevoegen. 

En scheikunde? Daar snapte ik al helemaal niets van. Maar één ding had ik wel: een droom. Ik wilde acteur worden! Op het toneel staan, om daar te acteren en de sterren uit de hemel te zingen. Maar hoe? De eerdergenoemde ‘’schoolaandoeningen’’ hielpen niet bepaald bij een mooie cijferlijst voor mijn toekomst. Gelukkig kon ik op d’Ampte mijn creativiteit kwijt. Zoals in de praktijkvakken schilderen en design, maar vooral in de dramalessen, waar mijn passie voor theater al snel door docenten werd opgemerkt. Zij lieten mij inzien dát je veel meer bent dan een cijferlijst met voldoendes en onvoldoendes.

Als je jouw dromen najaagt, dan red je het wel. En dat is mij ook gelukt! Na mijn middelbareschooltijd heb ik 5 jaar in Amsterdam gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater. Ik heb nu in 9 voorstellingen gestaan, in een tv-serie de hoofdrol mogen spelen en momenteel ben ik te zien in Soldaat van Oranje – De Musical. Ik wilde acteur worden én geen cijferlijst heeft mij tegengehouden. Volg altijd je dromen, hoe groot of klein ze ook zijn!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?