Leren op maat

Leren op maat

In de jaren dat je bij ons op school zit, helpen we je om te leren op een manier die bij je past. Dat gaat niet alleen over je schoolwerk, maar ook over je sociale vaardigheden en de keuzes die belangrijk zijn voor je toekomst. 

Leren Leren

Na de basisschool is de lesstof en werkwijze op de middelbare school vaak heel erg wennen. Huiswerk, toetsen, examens… Want hoe leer je nou het best voor een toets? Hoe maak je huiswerk? En hoe zorg je dat je op tijd begint met de voorbereidingen? 

We hebben per vak een filmpje voor je klaarstaan om je te laten zien wat de beste aanpak is. Je krijgt belangrijke informatie en handige tips, dus doe er je voordeel mee!

Leren Leven

Je leert bij d’Ampte niet alleen over de vakken die je krijgt, maar ook over Handig Gedrag. Dat zijn afspraken die niet alleen voor de leerlingen gelden, maar bijvoorbeeld ook voor de docenten, conciërges en de directie. Je krijgt daarnaast sociale vaardigheidstraining tijdens de KIC-lessen, waarin je onder andere leert hoe je met anderen omgaat. Dat zijn lessen waar je niet alleen op school, maar ook daarna heel veel aan hebt.

Leren Kiezen

Leren Kiezen vinden we op d’Ampte erg belangrijk. Het is een vaardigheid waar je je hele leven iets aan hebt. Ook tijdens je schooltijd krijg je te maken met een aantal keuzemomenten. Hoe maak je een keuze die bij je past? Wat past eigenlijk bij mij? En hoe anticipeer ik op veranderende omstandigheden? 

Allemaal vragen waar tijdens je opleiding op d’Ampte veel aandacht voor is en waar wij je bij gaan helpen.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?