Vakcolleges leerjaar 1-4

Vakcollege routes leerjaar 1 t/m 4

Vakcollege Techniek & Ondernemen

Op d’Ampte werken we in de bovenbouw met leerroutes. Binnen de leerroutes kun je ook onderdelen zelf kiezen. Het is dus mogelijk een lesprogramma samen te stellen dat helemaal bij jou past én zorgt voor een goede aansluiting op het mbo. d’Ampte is in Hoorn de enige vmbo-school waarbij je uit 10 verschillende leerroutes kunt kiezen in 6 verschillende profielen. Maar welke leerroute je bij ons ook kiest, je kunt na onze school nog alle kanten op in het mbo. Want bij ons heb je tot en met het vierde leerjaar wiskunde.

Energie & Elektrotechniek​

Metaal & Besturingstechniek

Voertuigen & Gemotoriseerde Tweewielertechniek

Als je zeker weet dat je later een technisch beroep wilt uitoefenen, kies dan voor het vakcollege Techniek & Ondernemen. In West-Friesland is d’Ampte de enige school die deze opleiding aanbiedt. De opleiding is bedoeld voor jongens en meisjes met een vmbo-advies basis en kader die geïnteresseerd zijn in techniek en nu al weten dat ze later een technisch beroep willen uitoefenen. De bedrijven waarmee we samenwerken, willen graag goed opgeleide vakmensen.

Leerjaar 1 en 2

In het eerste leerjaar krijg je al vele uren per week techniek, robotica, programmeren, ontwerpen en vormgeven. Je maakt kennis met technische richtingen en beroepen door excursies en gastlessen. Na het eerste leerjaar kun je al een keuze maken uit een leerroute in een van de techniekprofielen:

Leerjaar 3 en 4

In het derde en vierde leerjaar vervolg je de opleiding en loop je diverse stages in de vakrichting en leerroute van je keuze. Deze leerjaren worden zo ingericht dat er een perfecte aansluiting is op de vervolgopleiding in het mbo, waar je al één dag in de week lessen volgt en waardoor er een doorlopende leerroute naar het MBO ontstaat. 

Vakcollege route Gezondheidszorg & Welzijn

Gezondheidzorg & Welzijn

Je wilt later voor mensen zorgen. Je wil anderen verzorgen, omdat ze nog heel jong zijn, omdat ze een beperking hebben, ziek zijn of oud. Kies dan voor de vakcollege route Gezondheidszorg & Welzijn. In West-Friesland is d’Ampte de enige school die deze opleiding aanbiedt.

Praktische opleiding

De vakcollege route Gezondheidszorg & Welzijn is een praktische beroepsopleiding van het vmbo in samenwerking met het mbo en instellingen. In de komende jaren zijn er steeds meer getalenteerde en goed opgeleide mensen nodig voor beroepen in de zorg, welzijn en dienstverlening. 

Denk hierbij aan werken in een ziekenhuis, een woonzorgcentrum, een buurthuis of in een kinderdagverblijf. Of aan de kraamzorg en ouderenzorg waarbij je bij de mensen thuis komt. Met de vakcollege route Gezondheidszorg & Welzijn leg je een stevige basis voor een succesvolle vervolgopleiding op het mbo. Vanaf leerjaar 1 werken aan je passie, wat wil je nog meer?

Leerjaar 1 en 2

In leerjaar 1 en 2 volg je acht uur per week het vak Gezondheidszorg & Welzijn, waarin veel aandacht is voor EHBO, (uiterlijke)verzorging, hygiëne en koken. In leerjaar 2 volg je ook al een deel van de lessen op onze praktijkpleinen.

Leerjaar 3 en 4

In leerjaar 3 en 4 van deze vakcollege route ga je verder met het programma dat in leerjaar 1 en 2 is gestart. We gaan dieper in op de lesstof. Er komen meer en langere stages en het programma is gericht op diplomering in het profiel Zorg en Welzijn waarbij vooral de vakken in de richting van gezondheidszorg en welzijn extra aandacht krijgen.

Vakcollege route Sport & Gezondheid

Je bent sportief en je maakt graag kennis met allerlei sporten. Je vindt gezondheid erg belangrijk en je mag graag activiteiten organiseren. Kies dan voor de vakcollege route Sport & Gezondheid.

Sportieve en gezonde opleiding in leerjaar 1 en 2

De vakcollege route Sport & Gezondheid is een sportieve opleiding, waarin maar liefst zeven uur per week gymnastiek en sport wordt gegeven. Bijna elke dag sport en dat niet alleen in de gymzaal! Ook buiten de school, als je bijvoorbeeld gaat klimmen, kickboksen, schaatsen, bootcampen, squashen en nog veel meer.

Maar sport en gymnastiek is zeker niet het enige. In deze vakcollege route besteden we ook aandacht aan het belang van een goede gezondheid en leer je begeleiden en organiseren. 

Leerjaar 3 en 4

Bewegen en veiligheid

Ben je na de onderbouw nog steeds zo enthousiast voor sport, kies dan voor leerjaar 3 en 4 het profiel Dienstverlening en Producten en volg daar de leerroute Bewegen & Veiligheid. Dè  leerroute voor sportieve leerlingen die later trainer of sportleraar willen worden. Of misschien wil je je voorbereiden op een van de uniformberoepen zoals brandweer, politie, beveiliger of medewerker bij de landmacht, luchtmacht of bij de marine. Ook dan is de leerroute Bewegen & Gezondheid een uitstekende keuze voor de laatste twee leerjaren op d’Ampte.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?