Basisscholen

Techlab laat kinderen kennismaken met techniek

Onder grote belangstelling is op woensdag 8 januari 2020 het Techlab op Tabor College locatie d’Ampte geopend. Het Techlab heeft als doel om jonge kinderen al vroeg te interesseren voor techniek. Wij nodigen basisscholen dan ook graag uit om onderdelen van het programma Wetenschap & Technologie bij ons op de locatie te volgen en daarnaast om een interessante beleving van modern technisch onderwijs te krijgen.

Het Techlab

In het Techlab ontdek je de zes werelden van de technologie. Bij de wereld van ‘Robotica’ bouw en programmeer je een robot. In de wereld van ‘Duurzaamheid’ maak je een eigen windmolen en meet je hoeveel energie er opgewekt wordt. Bij ‘Domotica’ maak je kennis met een huis waar door slimme technologie bepaald wordt hoe de lichten branden. En je leert hoe je een eventuele storing kunt oplossen. In de wereld van ‘Vernieuwingen’ leer je een drone programmeren en kun je zelf met een drone vliegen.

In de ‘Virtuele wereld’ kun je met behulp van een VR-bril problemen oplossen. Tenslotte is er de wereld van de ‘Science’ waarin je ontdekt hoe verschillende natuurkundige processen werken.

Kom ook!

Wil je meer weten of een klas aanmelden? Neem dan contact op met Mirjam Grunstra via techlab@tabor.nl. Voor meer informatie over het TechniekPact West-Friesland kun je contact opnemen met Gerben Bakker, projectcoördinator van TechniekPact West-Friesland. Om meer te weten te komen over het TechniekPact, klik hier.

Of kom helpen!

Om leerlingen van basisscholen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in het Techlab, zoeken we vrijwilligersHeb je interesse of ken je iemand die dat erg leuk zou vinden? Stuur dan een e-mail naar techlab@tabor.nl

André Kuipers over het belang van het Techlab

Video afspelen
d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?