Ons gebouw

Over ons gebouw

Als je onze school binnenstapt, voel je je meteen thuis. En hoe groot zo’n middelbare school ook is, je vindt er heel snel je eigen weg. Er zijn een paar dingen aan ons gebouw die wat extra uitleg nodig hebben: d’Ampte Junior, de praktijkpleinen en het theater.

d'Ampte Junior

Om onze nieuwe leerlingen te laten wennen aan de overstap naar de middelbare school, hebben de onderbouwleerlingen een eigen schoolgebouw. Dat gebouw noemen we d’Ampte Junior. Hier volg je de lessen, staat je locker en kun je pauze houden.

d’Ampte Junior heeft een eigen gymzaal met een echte klimwand en een eigen schoolplein met ruimte om te voetballen, basketballen of gewoon een frisse neus te halen in de pauze.

Praktijkpleinen

In het hoofdgebouw vind je alle praktijklokalen.d’Ampte is namelijk niet alleen een middelbare school, maar ook een restaurant, winkel, receptie, kinderdagverblijf, beautysalon, kantoor en ontwerpatelier. En als je over onze techniekpleinen loopt, kom je van een timmerbedrijf in een bouwbedrijf en een autogarage.

De techniekpleinen zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om goed techniekonderwijs te krijgen. Lasersnijders, 3D-printers, drones, een VR-heftruck, maar ook werkbanken, zaagmachines, timmergereedschap, bruggen om aan auto’s en tweewielers te sleutelen – en al het gereedschap dat daarbij hoort.

Theater

Op d’Ampte hebben we beneden, vlak bij de hoofdingang, een groot theater met een podium en professioneel licht en geluid.

We gebruiken dit theater tijdens de dramalessen, bij voorstellingen en voor informatieavonden, maar voorbeeld ook bij presentaties. Zoals op de foto die je hier ziet, tijdens de heropening van de techniekpleinen met spreker en avonturier Edwin ter Velde.  

Maar meestal kan het theater ook gewoon gebruikt worden om lekker pauze te houden met je mede-leerlingen.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?