Over d’Ampte

Over d'Ampte

Op d’Ampte hebben we een missie en dat is om jou het beste onderwijs te geven. Het gaat erom dat jij actief en met plezier deelneemt aan de lessen. Dat jij wordt uitgedaagd in de lessen om het beste uit jezelf te halen. Dat jij leert door te doen en door betekenisvolle opdrachten uit te voeren. En dat jij onderwijs krijgt dat past bij jouw niveau, kwaliteiten en talenten. Daarom kun je bij ons elk vak op je eigen niveau volgen.

Naast het samen werken aan jouw kennis en praktische vaardigheden, vinden we het heel belangrijk dat elke leerling met plezier naar school gaat. Als je met plezier naar school gaat, leer je beter. Daarom leggen we op d’Ampte de nadruk op respect, veiligheid en verantwoordelijkheid voor iedereen.

Kleine klas, veel aandacht

Op d’Ampte hebben we kleine klassen en kleine onderwijsteams, waardoor de docenten goed zicht hebben op jouw ontwikkeling. Je hebt een persoonlijke coach die regelmatig met jou een coachgesprek heeft. Het schooljaar start met een entreegesprek. Dit is een gesprek met jou en je ouder(s)/verzorger(s) om elkaar beter te leren kennen en afspraken met elkaar te maken over het leren en leven op onze school. Daarnaast wordt er driemaal per jaar met jou en je ouder(s)/verzorger(s) een portfoliogesprek gehouden over jouw vorderingen en ontwikkeling.

Handig Gedrag en KIC (Kracht in Controle)

We vinden het op d’Ampte heel belangrijk dat iedereen zich fijn voelt op school. We hebben daarom afspraken gemaakt over hoe we met elkaar omgaan en wat we belangrijk vinden wat betreft respect, veiligheid en verantwoordelijkheid. Ook leuk om te weten: Handig Gedrag wordt bij ons beloond met bijvoorbeeld d’Ampte Duiten, taart en uitstapjes!

Iedere d’Ampte leerling krijgt daarnaast sociale vaardigheidslessen. Dat doen we omdat we willen dat iedereen met plezier naar school gaat. Wanneer een leerling zich prettig voelt, is er ruimte om te leren. Hoe het KIC-programma eruitziet in de onderbouw en in de bovenbouw, en wat dit programma onze leerlingen biedt, lees je via de link hieronder.

Een berg aan kansen

Als enige vmbo in Hoorn heeft d’Ampte in de bovenbouw 6 profielen, 10 routes en meer dan 40 verschillende keuzevakken in de beroepsgerichte programma’s. Je krijgt bij ons de ruimte om sportief, creatief of praktijkgericht te leren. Net wat het beste bij jou past.

Wil je meer weten over de opleidingen op d’Ampte? We hebben ze allemaal op een rij gezet voor je!

Techniek

Op d’Ampte is van alles te beleven op technisch gebied. We hebben volledig vernieuwde techniekpleinen waar je praktijkles krijgt. Hier leer je alles over de verschillende soorten techniek die er zijn.

Wist je dat we ook een Techlab hebben? Het Techlab heeft als doel om jonge kinderen al vroeg te interesseren voor techniek. Basisscholen zijn hier van harte welkom om kennis te maken met modern technisch onderwijs. Wil je meer weten over ons techniekonderwijs?

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?