Mavo route leerjaar 1-4

Mavo route

Voor leerlingen die van de basisschool een vmbo (kader)gemengd, theoretisch advies hebben gekregen en doorzetters zijn, is de Mavo route op d’Ampte een prachtige opleiding. d’Ampte biedt een mavo-opleiding met veel extra’s in de keuzemogelijkheden, veel praktijkvakken én zet sterk in op leerlingbegeleiding. 

In de eerste klas volgt de mavoleerling talentlijnen. In het derde leerjaar kiest de leerling voor een sportieve lijn óf de creatieve lijn die de mogelijkheid biedt om in het vierde leerjaar examen te doen in lo2 of drama. In de bovenbouw wordt de leerling goed voorbereid op een vervolgopleiding in het mbo, want vanaf het derde leerjaar volgt de leerling ook een beroepsgericht vak. Uiteraard naast al die belangrijke vakken die ervoor zorgen dat de leerling een prachtig mavodiploma gaat halen.

Pluspunten Mavo route

De Mavo route is écht anders dan ‘alleen maar’ de theoretische of gemengde leerweg. Niet voor niets is de afkorting van vroeger teruggehaald: middelbaar algemeen vormend onderwijs. Dit moderne ‘mavo-plus onderwijs’ kent onder meer de volgende pluspunten: 

Rust

Regelmaat

Ruimte

Klassenactiviteiten

Kansrijk

Brede route

Video afspelen
d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?