Kennisbank

Extra aanbod: Praktijkgericht

Leren in de praktijk

Leren door te doen, we noemen dat praktijkgericht en dat is het derde speerpunt van d’Ampte. Zowel in de brede routes, de vakcollege routes als in de mavo route stoppen we veel praktijkgerichte uren. Op deze manier is leren leuk en effectief! Door veel praktijk te doen, ervaar je wat wel en niet bij je past en kun je makkelijker kiezen.

Praktische Oriëntatie op de Profielen (POP)

Als leerling van d’Ampte maak je in de onderbouw, leerjaar 1 en 2, al kennis met de diverse profielen en leerroutes die je in de bovenbouw, leerjaar 3 en 4, kunt volgen. Die kennismaking vindt plaats tijdens de zogenaamde POP-lessen, de Praktische Oriëntatie op de Profielen. Gedurende het schooljaar volg je als basis- of kaderleerling iedere woensdagochtend de eerste twee lesuren, gedurende een vastgestelde periode, onderwijs in een door jou gekozen leerroute. Zo neem je steeds een kijkje achter de schermen van een bepaalde praktijkrichting. Dus ben je nieuwsgierig naar wat de leerroute Bouwen, Wonen & Interieur inhoudt? Maar ook naar Voertuigen & Gemotoriseerde Tweewielertechniek, Gezondheidszorg & Welzijn en/of Media & Theater. Het kan allemaal tijdens de POP-lessen.

Volg je de mavo bij ons op school, dan volg je in leerjaar 2 al een beroepsprofiel. Je maakt een keuze voor Zorg & Welzijn of Economie & Ondernemen en iedere week volg je een aantal lesuren op het praktijkplein. In het eerste leerjaar word je op deze keuze voorbereid. Dus ook als mavo-leerling leer je bij ons in de praktijk.

Op het moment dat je als basis- of kaderleerling in het eerste jaar direct kiest voor een vakcollege route binnen Techniek & Ondernemen of Gezondheidszorg & Welzijn, dan volg je geen POP-lessen. Jouw onderwijstraject ziet er dan iets anders uit, want je hebt immers je keuze al gemaakt.

Praktijkpleinen

Op d’Ampte krijg je op moderne praktijkpleinen les alsof je al echt aan het werk bent. Zo is er een winkel, een keuken, een beautysalon, een restaurant, een receptie, een kinderdagverblijf, een kantoor, een ontwerpatelier, een garage, een bouwwerkplaats, een timmerbedrijf en natuurlijk een magazijn.Maar ook programmeren, autocad tekenen, websites ontwikkelen en grafisch ontwerpen met behulp van Imacs zijn onderdeel van de praktijklessen. Net écht dus! Het komt ook voor dat je buiten de school een opdracht doet in een bedrijf, een instelling of een winkel. Vaak komen er mensen op bezoek die je moet bedienen, die iets bij je bestellen of waarvoor je iets moet maken. Zo kun je zelf ervaren wat bij je past. Alle doorstroommogelijkheden staan open voor jou!

Niet gevonden wat je zoekt?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Meer lezen...

Extra aanbod: Creatief

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Extra aanbod: Sportief

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Niet gevonden wat je zocht?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?