Kennisbank

Extra aanbod: Sportief

Een van de speerpunten van d’Ampte is sportief. Dat betekent dat de gymlessen in prachtige gymzalen worden gegeven met veel uitdagende materialen. Ook heeft d’Ampte de beschikking over twee dojo’s waardoor onderdelen als acrobatiek, dansen, zelfverdediging, enzovoort op boeiende wijze worden gegeven.

Sport & Gezondheid

Voor de leerlingen die extra sportief willen zijn, hebben we in leerjaar 1 en 2 de vakcollege route Sport & Gezondheid. Naast de gewone lessen volg je 7 uur in de week lessen die direct met gezondheid en sport te maken hebben. ‘De lessen worden niet alleen in de gymzaal gegeven, maar ook buiten school. Bijvoorbeeld als je gaat klimmen, kickboksen, schaatsen, bootcampen, squashen en nog veel meer. Ben je geïnteresseerd in de vakcollege route Sport & Gezondheid, dan kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier.

Bewegen & Veiligheid

De sportief ingestelde leerling kiest vaak in de bovenbouw de leerroute Bewegen & Veiligheid. Dit vormt een supergoede voorbereiding op allerlei uniform- en/of sportopleidingen op het mbo. Wil je na leerjaar 1 en 2 liever een andere route kiezen? Dat kan natuurlijk. Op d’Ampte volg je allemaal Nederlands, Engels en wiskunde en dat betekent dat alle mogelijkheden open blijven!

LO2 als examenvak

Ook in de mavo route heb je de mogelijkheid om te kiezen voor extra sport. Naast de gewone gymlessen kun je in leerjaar 2 al extra gym kiezen en in de bovenbouw kun je examen doen in het examenvak LO2. De mavo op d’Ampte is sportief! Zo wordt leren nog leuker. Trouwens, als je je mavodiploma hebt behaald op d’Ampte, stroom je moeiteloos door naar de hoogste niveaus op het mbo!

Tabor X-Tra!

Daarnaast is er voor alle leerlingen Tabor X-Tra! Op de dinsdagmiddag, wanneer de meeste leerlingen van het Tabor College lesvrij zijn, kun je deelnemen aan bijvoorbeeld freerunnen, crossfit of kickboksen. We hebben contacten met de echte professionals die je de fijne kneepjes kunnen bijbrengen.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Meer lezen...

Extra aanbod: Praktijkgericht

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Extra aanbod: Creatief

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Niet gevonden wat je zocht?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?